Чао, капучiно! Бонжорно, Ардуiно! Новости

Victoria Arduino Black Eagle
Починаючи з 2016 року, у змаганнях Світового Чемпіонату Баріста відбудуться значні зміни. Про це днями заявили представники організації World Coffee Events. Нововведення торкнуться обмежень на використання додаткової кавомолки, заміни моделі еспресо-машини і нового обов’язкового кавового напою, що припинив «15-річне домінування капучино».

Також, за словами представників World Coffee Events, ще два нововведення будуть анонсовані під час майбутнього Чемпіонату Світу-2015 в Сіетлі. «Протягом довгих років ми вносили незначні зміни у формат наших змагань, але настав час для глобальних змін, які допоможуть повернутися до витоків, основам, закладеним у конкурсі».

В даний час вже укладено партнерські домовленості з компаніями Victoria Arduino і Mahlkönig на надання учасникам кавоварок «Black Eagle» та кофемолок K30 Vario відповідно. Вже відомо, що Mahlkönig виділить 30 кофемолок для світового чемпіонату, який відбудеться в Дубліні в наступному році, а також підтримає національні змагання.

Чемпіонат 2015 в Сіетлі стане лебединою піснею для капучино, приготування якого протягом 15 років було обов’язковою умовою змагань. У наступним році він буде замінений «більш молочним» кавовим напоєм. «Оскільки культура кави Спешиалти розвивається стрімкими темпами, чому не в останню чергу сприяють засоби масової інформації, тепер ми знаємо про існування набагато більшої кількості способів приготувати чудовий напій на основі кави і молока, — зазначають в організації WCE.

Капучино є одним з трьох напоїв, обов’язкових до приготування на світовому чемпіонаті, поряд з еспресо і авторським. Капучино готується на основі одного шота еспресо і збитого молока, з висотою молочної піни мінімум 1 см, і подається в чашці об’ємом від 150 до 180 мл. Вимоги до нового молочному напою будуть набагато більш гнучкі. Він буде складатися з одного шота еспресо і молока, а подаватися в чашці об’ємом від 30 до 240 мл.

У 2016 році буде введена заборона на використання учасниками власної кавомолки. Це рішення пояснюється організаторами як бажання надати всім змагаються рівні умови. На думку WCE, багато бариста та їхні команди витрачають величезні кошти на підготовку до чемпіонату, зокрема, на придбання різних додаткових девайсів і кавових аксесуарів, в той час як інші конкурсанти позбавлені такої можливості. Це створює різні умови конкуренції вже на початковому етапі змагань.

«Зміни, які ми пропонуємо, — це новий крок у напрямку розвитку Світового Чемпіонату, — розповідає Стівен Моріссі, голова робочої групи WBC і світовий чемпіон 2008 року. «Ми завжди думаємо про майбутнє конкурсу і хочемо, щоб зміни, зроблені нами, були максимально зрозумілими і прозорими».

VIA WCE

Чао, капучiно! Бонжорно, Ардуiно!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Новый комментарии

  1. SCA Ukraine Сергей Дорохов Автор записи

    Как жить дальше? Каковы будут оценки критериев качества пикколо, флетвайта или, не побоюсь этого слова, двойного американо с молоком? Нет нам покоя.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *